Amerikaanse bombardementen tegen ISIS

Amerika is samen met haar Arabische bondgenoten (waarschijnlijk democratische, mensenrechten-respecterende landen, toch?) bezig ISIS te bestrijden in Syrië. Een militaire operatie in een soeverein land zonder de wettelijke vertegenwoordiger (president) van het land hierbij te betrekken. Dit is een flagrante act of war ten aanzien van Syrië.

De VS vraagt dat België meedoet aan de aanvallen (weliswaar in Irak, waar de regering weinig legitimiteit geniet van de bevolking). De Gucht Junior geeft zijn opinie in DM. Hij is natuurlijk voorstander van de interventie, en hij vindt ook dat we moeten strijden in Brussel. Tegen het extremisme. Zijn partij is een “landing” aan het maken met coalitiepartners van het “Zweedse” (Newspeak op zijn best), waarbij nog wat miljarden verder bespaard moeten worden, maar een land ver van ons gaan bombarderen (=terreur zaaien) om terrorisme tegen te gaan dat kan dan wel financieel. Begrijpen wie begrijpen kan. Dat meer bombardementen meer geweld kweekt, dat hebben onze politici en media blijkbaar ook niet door. Dat de War on Terror enkel maar meer onveiligheid heeft gecreëerd, ook niet. Leert een moderne mens dan niet meer van de geschiedenis? Of is deze te saai geworden om aandachtig te bestuderen?

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/2062926/2014/09/25/Belgie-is-klaar-voor-de-oorlog.dhtml

http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/2062249/2014/09/25/Strijden-in-Raqqa-en-in-Brussel.dhtml

Het antwoord van INTAL:

“De Amerikaanse aanval op Syrisch grondgebied van 22 september 2014 is een flagrante schending van het Internationaal Recht en van de Syrische soevereiniteit.

De VS zijn de hoofdverantwoordelijke voor de opkomst van ISIS, dat ze nu zogezegd willen bestrijden. Deze luchtbombardementen kunnen enkel meer chaos brengen in de regio, zoals blijkt uit de vluchtelingenstroom die ze op gang brengen.

De oorlog tegen ISIS, net zoals de hele ‘war on terror’, is slechts een voorwendsel om militair en politiek te interveniëren op plaatsen die de VS om economische en geostrategische redenen willen controleren.

Vrede, stabiliteit en echte ontwikkeling in de regio kunnen enkel het product zijn van een regionale dynamiek, met respect voor de nationale soevereiniteit van de landen in kwestie.

Westerse inmenging is het probleem, niet de oplossing!”

http://www.intal.be/nl/article/intal-veroordeelt-amerikaanse-bombardementen-op-syrie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s