Légumes et fruits pauvres en nutriment / Groenten en fruit arm aan voedingsstoffen

FR: Nos aliments contiennent aujourd’hui beaucoup moins de nutriments qu’il y a 60 ans (avant l’agriculture intensive). Une pomme de 1950 contenait en vitamine C équivalant de 100 pommes d’aujourd’hui . Ceci explique les carences dangereuses dans nos corps, alors que l’on mange autant de fruits ou même plus qu’avant.

Un aliment bio cultivé par un paysan local est souvent plus riche en nutriments. Et ne mange-t-on pas des fruits et légumes pour leurs nutriments? Donc le prix que l’on paye devrait être comparé a nutriments égaux. Et la on comprend que le bio coûte moins cher que l’aliment conventionnel. Mangeons moins, mais mangeons mieux.

http://www.terraeco.net/Pourquoi-une-pomme-des-annees-1950,58246

NL: Onze groenten en fruit van vandaag bevatten veel minder voedingsstoffen dan 60 jaar geleden (vóór de intensieve landbouw). Een appel van 1950 bevatte het equivalent van 100 appels van vandaag aan vitamine C. Dit verklaart de gevaarlijke gebreken aan vitamines en mineralen die de bevolking vertoont, ook al eet men evenveel of mogelijk meer fruit dan voorheen.

Biologisch voedsel gekweekt door lokale boeren is vaak rijker aan voedingsstoffen. En eten wij geen groenten en fruit omwille van hun voedingsstoffen? Dus de prijs die u betaalt moeten vergeleken met gelijkwaardige voedingsstoffen in fruit en groenten. Men beseft dan dat bio goedkoper is conventionele voedingsmiddelen. Eet minder, maar beter.

http://organic-center.org/reportfiles/YieldsReport.pdf

arton58246-7f3a7

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