Tafta/TTP: het transatlantische vrijhandelsakkoord

negociations-grand-marche-transatlantique-2_0Een goede of een slechte zaak voor de Europese consument, arbeider, bediende? Hieronder volgt een mooie uitleg van wat dit akkoord inhoudt.

In deze crisisperiode wordt het oprichten van een Trans-Atlantische markt voorgesteld als een unieke kans om de economische groei terug aan te zwengelen. Er zouden immers meer jobs gecreëerd worden, wat het welzijn van de bevolking van zowel Europa als de Verenigde Staten alleen maar ten goede zou komen.

Waarover gaat het echt? Hoe kwam dit project tot stand en welk doel beoogt het?

Conclusie van de analyse:

We kunnen de creatie van een Trans-Atlantische Markt gewoon beschouwen als een volgende fase in de geschiedenis van een overheersingspolitiek, die zich eerder, onder andere vormen, vertaald heeft in de kolonisatie.

Daar de vrijhandelsakkoorden een gevaar vormen voor de arbeidsvoorwaarden, voor de gezondheid, en voor het milieu, en omdat de democratie met de voeten wordt getreden door allen die dit project bedacht hebben, en omdat ze hun blinde tocht verder zetten van een op de mythe van de neoliberale vrije concurrentie gebaseerde politiek die alleen maar doffe ellende en ongelijkheid met zich meebrengt, zeggen we NEEN aan het TTIP!

Source:

http://www.intal.be/nl/article/de-grote-trans-atlantische-markt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s