Michel wil joden extra beschremen

joods-symbool-31827884Onze eerste minister wil meer doen voor de joodse gemeenschap. Favoritisme? Twee maten, twee gewichten?

In een interview met Joods Actueel zegt premier Charles Michel (MR) dat hij voorstander is van nultolerantie voor antisemitisme. Daarnaast belooft hij extra middelen voor de beveiliging van de joodse gemeenschap.

Joods Actueel is een zionistisch, communautair blad. Wanneer geeft onze eerste minister een interview aan een pro-Palestijns, moslim tijdschrift of website? Michel is voorstander van nultolerantie voor antisemitisme. Is hij ook voorstander van nultolerantie ten aanzien van (staats-)pedofilie, racisme, fiscale fraude, gewelddadige islamofobe aanvallen? Blijkbaar niet!

“Ik ben zeer gevoelig voor het feit dat daders van antisemitisme niet altijd worden vervolgd”, zegt Michel. “Het is mijn wens dat in de komende maanden het debat over antisemitisme zowel in de ministerraad als in het parlement zal worden gevoerd en ik reken erop dat de nultolerantie op tafel komt.”

Blijkbaar is hij extra gevoelig voor de joodse gemeenschap. Moet een premier niet neutraal zijn, en alle misdrijven willen vervolgen? Michel wil het debat over antisemitisme nieuw leven in blazen. Hebben we hier niet genoeg van gehad? Kunnen we nu niet eens op iets anders focussen? De minister rekent erop dat nultolerantie op tafel komt: Keizer Michel eist van het parlement het standpunt van Joods Actueel inneemt. Democratie op zijn beste.

“Het is voor een parlement en een regering ongetwijfeld mogelijk te zeggen dat bepaalde daden onaanvaardbaar zijn en dat zij bijgevolg systematisch moeten worden vervolgd.”

Inderdaad, zware fysieke aanvallen op basis van geslacht, religie, ras moet bestreden worden. Is antisemitisme speciaal? Zit dat hoger op de schaal der waarden dan racisme en islamofobie?

Michel gaat ook in op de extra bewaking van joodse scholen en andere gebouwen na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. “Dat een van onze gemeenschappen moet betalen voor de eigen veiligheid is onaanvaardbaar. Er is nu een enveloppe voorzien voor de algemene veiligheid in dit land.

Kunnen moslims dat ook krijgen nadat er in Frankrijk (en ook in België) een sterke stijging is gemeten van gewelddadige aanvallen op moslim(a)s? Of moet die gemeenschap maar zelf betalen voor hun eigen veiligheid?

“Een deel van de middelen zal specifiek worden ingezet voor de beveiliging van de joodse gemeenschap. We zullen het exacte bedrag de komende weken bepalen.”

Kijk hier eens. We hebben middelen, we hebben geld! Ik dacht dat we zwaar moesten besparen. Tja, blijkbaar moet niet iedereen inleveren.

Source:

http://www.demorgen.be/binnenland/michel-wil-joden-extra-beschermen-a2304761/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s