Stommiteit: ‘Homoseksualiteit wordt nergens in de koran afgekeurd’

69e9bd7a-47fa-11e5-ad4b-7b277f22163f_web_scale_0.0577256_0.0577256__AANVULLING: zie beneden voor een uiteenzetting van mijn analyse.

Dit is straf. Een zogezegd homo, activist en moslim die recent meedeed aan de Antwerpse Gay Pride (jaja, moslim en Gay Pride, dat is straf) verklaart dat homoseksualiteit niet wordt afgekeurd in de Koran.

Is hij een Islamgeleerde? Nope. Een jurist in de islamitische wet? Nope. Zijn eigen interpretatie als profaan, niet as geleerde. Hij zegt dat imams in moskeeën moeten zeggen dat homo zijn all right is, anders zou de staat hun subsidies moeten afpakken. 

Veronderstel dat hij gelijk heeft (sic). Dit zou betekenen dat alle grote geleerden in de laatste 1400 jaar zich vergist hebben. Dat zou betekenen dat de overgrote meerderheid verkeert zat, terwijl de Profeet (saw) zei dat de kant van de meerderheid van de moslimgeleerden de juiste zou zijn te allen tijde, tenminste tot The Last Days of Existance. Dat is dus een zeer zeer straffe praat. Cafépraat noem ik dat. De vuilbak in.

Het geval van homohaat in Gent, waarbij een homokoppel maandenlang bedreigd werd door allochtone buurtbewoners , heeft vrijdag veel reacties uitgelokt. ‘Er is nog een lange weg te gaan om het taboe te doorbreken. Imams, moskeeën en moslimorganisaties dragen hier een grote verantwoordelijkheid. Nemen ze die niet, moet men desnoods maar hun subsidies intrekken’, zegt Carim Bouzian (31).

Hij noemt zichzelf moslimactivist en politicus. Maar hij is ook openlijk homoseksueel. Hij stapte onlangs zelfs mee op tijdens de Antwerp Pride om gelijke rechten te vragen voor holebi’s.

Source: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150821_01827831

AANVULLING:

Commentaar op artikel:

Men kan veel zaken interpreteren van de koran. Er staat ook in dat je 4 vrouwen mag hebben. Maar wat met de zinnen erna in de koran? En wat indien grote geleerden fout waren? Wat is daar het probleem mee? Ik kan mij gerust voorstellen dat dat gebeurt, fouten maken is nu eenmaal heel menselijk. De koran zou niet moeten worden geïnterpreteerd door geleerden maar door elke lezer en gelovige op zich. Hoeveel dingen zijn eeuwen lang beschouwd als de absolute waarheid, waar men erna heeft moeten toegeven dat het eigenlijk niet zo is. Niets is zwart-wit. Maar elk mens heeft recht op een waardig en respectvol leven. Oordeel geen ander. Staat dat er ook nergens in? Ik mis echte argumenten in jouw redenering.

Antwoord:

Je geeft jezelf antwoord. Over de 4 vrouwen, zou je gewoon de paragraaf daarover lezen, dan concludeer je dat iedereen nu 3 andere vrouwen moet zoeken. Schoolboy methodology.

Het is juist omdat tegenwoordig iedereen zijn eigen interpretatie geeft en niet meer luistert naar wat geleerden daaruit gedistilleerd hebben (ze luisteren natuurlijk wel naar Sheikh Google) dat grote misverstanden ontstaan. Het is omwille van deze vrije interpretatie dat vandaag jongeren naar Syrië vertrekken.

De religie is een wetenschap, zeggen dat iedereen zomaar de regels voor zijn levensstijl vrijelijk kan afleiden uit sommige teksten is te zot voor woorden. Kijk hoe mensen bidden. Bijna alle moslims bidden op dezelfde manier. Staat deze manier beschreven in de Koran? Nope. Wel in de Traditie van de Profeet. Vraag aan eender welk biddende moslim of hij de specifieke tradities hierover kent, 95% weet het niet, including myself. We vertrouwen hiervoor op mensen die hun ganse leven hebben gegeven ten dienste van kennis van de religie.

Iedereen kan zich inderdaad vergissen, behalve de Profeet zelf natuurlijk (dat is althans wat een moslim gelooft of zou moeten geloven). En in de traditie van de Profeet zijn er toch teksten te vinden die hierover zodanig expliciet zijn dat gedurende 1400 jaar unanimiteit bestond hierover in alle belangrijke strekkingen van islam (sunni, soufi, chiite, allawite, mu’tasiz, ashrarite, mandurite, etc.).

De specificiteit van de islam als wetenschap is dat er geen giswerk gedaan wordt, zoals bijvoorbeeld dat de aarde plat is omdat we niet beter weten. Neen, de Profeet voltooide de openbaring met de woorden: “Deze dag heb ik de voltooiing van jullie religie bereikt…”. Zoek maar naar een voorbeeld van een morele wet die na 1400 jaar fout blijkt te zijn. Ik ken er persoonlijk geen. Varkensvlees is nog steeds verboden, wijn ook. We mogen nog steeds geen pedofiele relaties hebben, noch moorden, noch stelen, noch liegen.

Oordeel geen ander: dit is een katholiek principe dat niet deel uitmaakt van de islam. Dit zal je dus niet terugvinden in de Heilige Teksten van islam.

Maar waar dit artikel over? Om een maatschappelijk fenomeen waarbij inderdaad sommige moslims hun niet-traditionele geaardheid uiten. Dit zorgt voor tegenwerk van vaak jongere moslims. Heb je imams homokoppels verbaal of fysiek zien aanvallen? Ik niet. Omdat deze al veel geleerder zijn dan de jongeren die weer eens een eigen interpretatie uitvoeren zonder begeleiding van een geleerde.

Inderdaad, deze mensen mogen niet lastig gevallen worden. Een moslim mag wel aan slimme, tactvolle, subtiele proselitisme doen om de personen wijsheid te brengen over de religie en de levenswijze die eraan gekoppeld is, niets mis mee.

Maar de auteur van dit artikel gaat veel verder, hij eist dat imams moeten preken dat gay zijn okay is, indruisend tegen de unanimiteit van 1400 jaar bloeiende religieuze wetenschap.

Vergeet ook niet dat in die 1400 jaar de moslims samengeleefd hebben met Persen, Romeinen, Hindoes, etc. en onder hen waren homo’s en pedofielen. Islam herkent dat een aantal mensen deze defecte geaardheden kunnen ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld fysische of psychische tekortkomingen bestaan. Islam leert ons dat deze mensen een extra last dragen doorheen hun tijdelijk verblijf (het leven) en als ze hun lusten in toom kunnen houden, dat hun leven na de dood veel beter kan zijn dan personen die nooit geconfronteerd zijn geweest met een dergelijke geaardheid.

Je moet de Koran zien als een woordenboek: vol kennis, maar moet op adequate manier geïnterpreteerd worden. Geef iemand een woordenboek, en laat hem een taal spreken. Hij zal het niet kunnen, omdat hij grammatica en zinsbouw mankeert. Zijn taal zal dus defect zijn indien een taalgeleerde hem niet heeft bijgestaan. Met de Koran is het veel complexer, omdat zelfs de taal en zinsbouw complex en verschillende betekenissen kunnen hebben. Plus de Teksten hebben een context, wat een goede kennis van de geschiedenis van het leven van de Profeet vereist.

Ik ga dus geen argumenten uit de Teksten produceren, ik heb daar de nodige competenties niet voor. Ik mag de Teksten gebruiken om mijn spiritualiteit bij te schaven, mijn leven een zin geven, maar wanneer het komt op praktische regels (islamitische wetgeving),  vereist dit de competenties van een jurist, geen amateur. In het Vlaams zeggen we: Schoenmaker, blijf bij je leest.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s