Bannen van hormoonverstoorders in verpakkingen

FRC40_test_cosmetiques-480x229De partij Groen wil hormoonverstoorders (zoals de BPA) in verpakkingen verbieden. Dat zijn chemische stoffen die gevaarlijk zijn voor onze gezondheid en repercussies hebben op meerdere generaties. We vinden deze terug in de verpakking van veel dagelijkse consumptieproducten, alsook als additieven in shampoos, zeep en in voedselproducten.

Reeds in 2002 wist de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) al dat hormoonverstoorders de hormonale huishouding van mens en dier (en hun nageslacht) flink ontregelen.

In 2013 presenteerden topwetenschappers, in opdracht van de Europese instellingen, een studie over de gevolgen van hormoonverstoorders. De conclusies waren kraakhelder: blootstelling aan chemische stoffen heeft hormoon verstorende, onomkeerbare effecten die pas in een latere levensfase duidelijk worden. De wetenschappers pleitten voor de toepassing van het voorzorgsprincipe.

Ze imiteren onze lichaamseigen hormonen en verstoren zo ons hormonaal evenwicht. Gevolg: toename van kankergevallen, diabetes, obesitas, onvruchtbaarheid, penismisvorming, IQ-verlies en autisme. Zelfs de kleinste doseringen blijken een effect te hebben op onze gezondheid en ontwikkeling.

We moeten niet ver zoeken om de oorzaken te kennen van die vele koppels die zich moeten wenden tot fertiliteitscentra omdat het op een natuurlijke wijze niet lukt om zwanger te worden. Wat ons wel verwondert en schandaliseert is dat we ondanks de geschiedenis en de kennis vandaag, massaal aan hormoonverstoorders blijven blootgesteld worden.

Source:

http://www.demorgen.be/opinie/hormoonverstoorders-of-hoe-de-industriele-lobby-ons-dagelijks-leven-ontregelt-a2477495/

http://www.demorgen.be/binnenland/groen-wil-hormoonverstoorders-in-verpakking-verbieden-a2478806/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s